Endodontie (Kanaalbehandeling)

Endodontie (Kanaalbehandeling)

Het weefsel waarin de vaten en zenuwen van de tanden zich bevinden, wordt pulp genoemd.Endodontie is de tak van wetenschap die zich bezighoudt met de behandeling van allerlei problemen die verband houden met dit gebied, dat bij de mensen bekend staat als de tandzenuw, en de behandeling die nodig is voor de voortzetting van de functie van de tand in de mond.
Het is bedoeld om de problemen in de aderen en zenuwen in de tand te verbeteren.
De wortelkanaalbehandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving.Daarom is het een pijnloze behandelmethode.Met een opening in het zichtbare deel van de tand wordt het wortelkanaalgedeelte van de tand in het kaakbot bereikt.In dit gebied bevinden zich de zenuwstructuren van de tand.Bij de wortelkanaalbehandeling worden de zenuwen van de tand verwijderd.Daarna worden deze gebieden gereinigd en gezuiverd van micro-organismen.Ten slotte worden de kanaaltjes gevuld en wordt het geopende gaatje in het zichtbare deel van de tand hersteld en afgesloten met een vulling.

Doctor Bayar

Als wordt vastgesteld dat de pulp zijn vitaliteit heeft verloren

In dentistry, a procedure known as a root canal is frequently used to heal worn-down and damaged teeth by removing the tissue that resembles threads. The pulp is contained within this tissue. Since the tooth’s canals are cleaned as part of the procedure, this practice is known as a “root canal.”

The risk of infection is very significant if the pulp is left in place. In cases of infection, pus builds up in the jawbone and the tooth’s root, leading to an abscess.

This pus gives the patient extremely painful symptoms and has the potential to spread far enough to harm the bone supporting the tooth. Therefore, it is necessary to remove pulp that has been harmed by root canal treatment. Wanneer kroon-/wortel breuken in tanden optreden als gevolg van impact.

Wanneer infecties optreden aan de wortelpunt. Wanneer de blauwe plek te ver gaat.


Aangezien de ontsteking van de weefsels enkele dagen na de wortelkanaalbehandeling aanhoudt, kan er pijn zijn bij het drukken op de tand.Gedurende deze periode mag u de pijnlijke plek niet te veel forceren.Wanneer de pijn lange tijd niet weggaat of de ernst ervan toeneemt, is het nuttig om een tandarts te raadplegen.

Doctor Bayar

Smile Design en Implantologie

Behandelingen


Dokter Bayar

NEEM CONTACT MET ONS OP!

Krijg de juiste service, bepaal uw behoeften en neem contact met ons op voor de meest geschikte behandelingen.

Bel ons vandaag

0552 474 16 86

Stuur een email

info@doctorbayar.com

Bezoek onze kliniek

Kızılay Mah. Meşrutiyet Caddesi No: 20/4 Çankaya/Ankara