Inlay-Onlay Restauraties

Inlay-Onlay Restauraties

Inlay/Onlay-restauraties worden gebruikt om tandbederf en schade te behandelen die niet kan worden hersteld met traditionele vulmaterialen. Ze worden gemaakt van kristallijn porselein en met behulp van een mondafdruk op de tand aangebracht. Het is een esthetische behandeling die wordt toegepast op tanden waar onvoldoende tandweefsel is om te vullen.

Inlays worden gebruikt om ruimtes in de binnenste groef van tanden op te vullen die niet doorlopen tot de buitenste rand. Onlay is het vulmateriaal dat wordt gebruikt om beschadigingen of gaatjes aan de buitenrand of het kauwvlak van de tand te herstellen.

Doctor Bayar

In de esthetische tandheelkunde is het doel de patiënten een gezonde en aantrekkelijke glimlach te bezorgen. Om dit doel te bereiken is het essentieel om de door verschillende factoren veroorzaakte schade in het gebit zo nauwkeurig en esthetisch verantwoord mogelijk weg te werken, en alternatieven te kiezen die de algemene harmonie van het gebit niet verstoren of kleurverschillen veroorzaken, naast het verbeteren van de functie. In deze context worden tandvullingen gebruikt om de gezondheid van het gebit van de patiënt te behouden.

1.Inlay/Onlay vulmateriaal en restauratietechnieken maken het resultaat esthetischer.

2.Het is duurzaam: Inlay/Onlay-vullingen hebben een aanzienlijk langere levensduur dan composiet- of amalgaamvullingen. Composietvullingen hebben een levensduur van 5 tot 10 jaar, terwijl amalgaamvullingen een levensduur hebben van 10 tot 15 jaar. In vergelijking met deze alternatieven is de levensduur van Inlay/Onlay restauraties meer dan 20 jaar.

3.Het is duurzaam: Inlay/Onlay vullingen hebben een veel grotere hechting dan composietvullingen omdat ze met medische kleefstoffen aan het verloren gebied worden gehecht. Inlay/Onlay-vullingen hebben een hogere oppervlakteweerstand dan directe composietvullingen, zodat ze veel minder snel breken of vallen. Na verloop van tijd kunnen amalgaamvullingen verslechteren. Bepaalde chemicaliën die in contact komen met de mond kunnen door uitgesleten scheurtjes sijpelen en inwendig tandbederf veroorzaken. Een dergelijk risico bestaat niet bij inlay/onlay-restauraties. Porseleinen inlay/onlay-restauraties zijn uitermate bestand tegen breuken en schuren.

4.Het bevat geen allergenen; amalgaamvullingen bevatten echter kwik, een giftige stof. Het feit dat kwik bij sommige patiënten allergische reacties kan veroorzaken, vormt een risico. Porseleinen Inlay/Onlay restauraties bevatten dit materiaal echter niet. Inlay en onlay restauraties veroorzaken geen allergische of toxische reacties.

5.Het wordt snel taai: In tegenstelling tot conventionele vullingen worden porseleinen vullingen niet negatief beïnvloed door orale factoren zoals speeksel, bloed en vocht.

6. Het is zeer biocompatibel: Aangezien laboratorium geproduceerde vullingen worden bestudeerd voor Inlay/Onlay restauraties, kunnen aanzienlijk nauwkeurigere en esthetisch mooiere resultaten worden bereikt.

7.Ze verbeteren de veerkracht van het tandweefsel: Met Inlay/Onlay-restauraties kunnen betere contacten en contouren worden gecreëerd. In dit geval kan Hollywood Smile, een van de populairste toepassingen van de laatste jaren, de voorkeur krijgen boven traditionele vulmaterialen. Bovendien versterken ze het resterende gladde tandweefsel.

Stappen in inlay restauratie behandeling:

In eerste instantie wordt de carieuze tand verdoofd met plaatselijke verdoving. De tandarts verwijdert en reinigt het rotte deel van de binnenkant van de tand. Nadat alle problematische delen van de tand zijn schoongemaakt, wordt de holte opgemeten en wordt in een laboratorium porseleinen vulmateriaal vervaardigd dat past bij de kleur en de vorm van de tand. Een tijdelijke vulling wordt op de tand gehecht totdat een porseleinen vulling kan worden vervaardigd. In de laatste sessie worden de geprepareerde porseleinen vullingen met speciale kleefmiddelen op de tand bevestigd. Overtollig materiaal wordt verwijderd en gepolijst. Na al deze stappen is de inlay/onlay-restauratie voltooid. Hoewel inlays/onlays het kauwvlak van de tand bedekken, zijn ze vrijwel onzichtbaar en zorgen ze voor een zeer natuurlijke tandrestauratie.

Gemiddelde duur van het verblijf: 1-3 dagen
Gemiddelde benodigde sessie: 2 – 4
Verdoving: Algemene verdoving of sedatie
Duur van het herstel: 5 Dagen

Tandheelkundige brug

Onze hele gezondheid hangt grotendeels af van ons mond- en tandheelkundig welzijn. Mondziekten zijn echter vrij wijdverbreid en uiteraard voor iedereen ontstellend. Tanden kunnen na verloop van tijd om verschillende redenen beschadigd raken of volledig verloren gaan. Gelukkig bieden moderne geavanceerde technologieën efficiënte remedies voor tand- en mondgezondheid. Een van deze methoden, tandheelkundige bruggen, stelt u in staat uw mondhygiëne te herstellen en met vertrouwen te glimlachen. Tandverlies is niet langer een groot probleem. Duizenden patiënten verlaten tevreden onze klinieken in Turkije omdat ze de juiste oplossingen hebben gekregen. Wilt u meer weten over tandheelkundige bruggen? Laten we erin duiken!

Wat is een tandheelkundige brug?

Een tandheelkundige brug is een permanente prothese die het gat overbrugt dat is ontstaan door een ontbrekende tand of tanden. Hij bestaat uit een aantal onderdelen die aan elkaar worden bevestigd om in de lege ruimte van uw ontbrekende tand of tanden te passen. Tandheelkundige bruggen kunnen worden gebruikt in plaats van een gedeeltelijk kunstgebit. Met deze prothese kunt u beter spreken en kauwen. Het zorgt ook voor een esthetische uitstraling.

Bruggen worden gemaakt van materialen zoals goud, legering of porselein. Porselein wordt vaak gebruikt om voortanden te vervangen omdat het bij uw natuurlijke tandkleur kan passen.

Er zijn verschillende soorten tandheelkundige bruggen: Traditionele vaste bruggen, implantaat-ondersteunde bruggen, Maryland tandheelkundige bruggen of hars-gebonden bruggen, en Cantilever bruggen.

Traditionele vaste bruggen zijn de meest typische soort brug. Elke kant van de kunsttand wordt versierd met een kroon. Voortanden worden vaak vervangen met harsgebonden bruggen of Maryland tandheelkundige bruggen. Bij dit soort bruggen worden metalen of porseleinen frames gebruikt met “vleugels” die aan weerszijden van de opening aan de achterkant van uw tanden worden bevestigd. Bij een implantaat-ondersteunde brug wordt één implantaat chirurgisch in uw kaakbot geplaatst om elke verloren tand te vervangen. De prothesen worden in de brug geplaatst, die er later overheen wordt geplaatst. Bij de cantilever brugmethode, als er slechts aan één kant van de opening een natuurlijke tand is, worden de kunsttanden met een enkele kroon op de natuurlijke tand bevestigd. Deze methode is echter niet meer zo gebruikelijk als vroeger.

Bruggebitten hebben veel voordelen. Zoals:

Tanden die er natuurlijk uitzien en een prachtige glimlach.
Voorkomen dat omringende tanden in de opening komen, wat kan leiden tot bijtproblemen en andere problemen.
Bescherming van de botdichtheid van de kaak waar de verloren tand of tanden zich bevinden door botverlies daar te voorkomen.
Beter kauwen van maaltijden.
Het terugkrijgen van een normale spraak, omdat het een uitdaging kan zijn om dingen uit te spreken als je geen tanden hebt.
De kosten van tandheelkundige bruggen zijn laag.
Korte duur van de procedure.

De tandheelkundige brugkosten variëren afhankelijk van het type brug dat wordt gebruikt en het materiaal dat zal worden gebruikt. Eenvoudige brug tandheelkundige procedures hebben relatief goedkope kosten. Zirkonium bruggen kunnen echter duurder zijn. En een van de factoren die van invloed zijn op de kosten van de behandeling is het verwachte aantal gebrugde tanden van de patiënt. U kunt contact met ons opnemen voor de meest nauwkeurige prijzen voor tandheelkundige bruggen in Turkije en een gratis consult.

Doctor Bayar

Smile Design en Implantologie

Behandelingen


Doctor Bayar

COMMUNICATIE

Neem contact met ons op voor de service, behandeling en meer die u wilt ontvangen.

Bel Ons

0552 474 16 86

E-mail Verzenden

[email protected]

Bezoek Ons!

Kızılay Mah. Meşrutiyet Caddesi No: 20/4 Çankaya/Ankara