Tand Extractie

Tand Extractie

Tand extractie

Gemiddelde verblijfsduur Hangt af van de behandeling

Gemiddeld benodigde sessie Hangt af van de behandeling
Anesthesie Lokale anesthesie
Herstelduur 1-7 dagen

Meestal kan een vulling, kroon of andere tandheelkundige ingreep tanden herstellen die zijn verbrijzeld of beschadigd door tandbederf. Toch moet de tand mogelijk worden getrokken als de schade in sommige gevallen te ernstig is om te worden hersteld. Infecties, verdringing of ernstig tandbederf kunnen tandextracties noodzakelijk maken.

Hoewel het trekken van tanden voor veel patiënten beangstigend kan zijn, is het eigenlijk een eenvoudige procedure. Op deze pagina vindt u wat u moet weten over het trekken van tanden.

Doctor Bayar

Als er een probleem is en het redden van de tand niet waarschijnlijk lijkt, is het trekken van tanden de beste keuze. We kunnen concluderen dat het trekken van tanden het favoriete laatste redmiddel van de tandarts is. Tandextractie verwijst naar het verwijderen van een tand uit de mond zonder de omliggende weefsels te beschadigen wanneer het redden van de tand geen optie is. Tijdens deze procedure wordt de tand met behulp van chirurgisch gereedschap uit de kom in het bot getrokken.

Ondanks het feit dat permanente tanden bedoeld zijn om een leven lang mee te gaan, zijn er verschillende situaties waarin het trekken van tanden noodzakelijk kan zijn. Een tand die onomkeerbaar is beschadigd door trauma of tandbederf is een veel voorkomende oorzaak. Bijkomende factoren zijn onder meer:

Soms verwijderen tandartsen tanden om ruimte te maken voor een orthodontische behandeling. Als uw tanden te groot zijn voor uw mond, is het misschien niet mogelijk om ze correct uit te lijnen met behulp van orthodontie. Op dezelfde manier kan uw tandarts adviseren een tand te trekken als deze niet door het tandvlees kan breken omdat de mond er niet genoeg ruimte voor heeft.
Zelfs de geringste kans op infectie in een enkele tand kan voldoende rechtvaardiging zijn voor het trekken van een tand als uw immuunsysteem al verzwakt is (bijvoorbeeld door chemotherapie of een orgaantransplantatie).
De pulp, het deel van de tand dat zenuwen en bloedvaten bevat, kan geïnfecteerd raken als tandbederf of andere schade het bereikt. Meestal kan een wortelkanaaloperatie dit verhelpen, maar in sommige gevallen kan extractie nodig zijn om te voorkomen dat de infectie zich verspreidt als deze te ernstig is om te worden behandeld met een wortelkanaalbehandeling of antibiotica.
Het kan essentieel zijn om de tand te trekken als parodontitis, een infectie van de weefsels en botten die de tanden omringen en ondersteunen, het losraken van de tanden heeft veroorzaakt.

De meeste patiënten zijn bezorgd dat ze pijn kunnen ervaren tijdens het trekken van tanden. Anesthesie zorgt er echter voor dat de patiënt tijdens deze operatie geen pijn voelt. Daarom wordt het gebied plaatselijk verdoofd voordat met het trekken van de tanden wordt begonnen. De patiënt ervaart geen pijn, pijn of krampen.

De tandarts controleert of de verdoving werkt voordat hij met het trekken van de tanden begint. Wanneer de gevoelloosheid volledig is bereikt, begint de operatie.

De kosten van het trekken van een tand kunnen variëren, afhankelijk van de procedure of het mondgezondheidsprobleem. Als Doctor Bayar Clinic staan we voor u klaar in onze klinieken in Ankara met onze gekwalificeerde medische staf en betaalbare prijzen. Plan nu een gratis consult in om meer te ontdekken.

Doctor Bayar

Smile Design en Implantologie

Behandelingen


Doctor Bayar

COMMUNICATIE

Neem contact met ons op voor de service, behandeling en meer die u wilt ontvangen.

Bel Ons

0552 474 16 86

E-mail Verzenden

[email protected]

Bezoek Ons!

Kızılay Mah. Meşrutiyet Caddesi No: 20/4 Çankaya/Ankara