Tandheelkundige Fineren

Tandheelkundige Fineren

Je glimlach heeft een grote invloed op je uiterlijk. Sommige gebitsproblemen kunnen echter onvolkomenheden in uw glimlach veroorzaken. Tandheelkundige fineren zijn een eenvoudige en goede optie voor mensen die hun glimlach willen verbeteren. Ze zien eruit als natuurlijke tanden. Verschillende gebitsproblemen kunnen worden opgelost met fineer. Lees ons bericht verder voor meer informatie over deze procedure en hoe deze in Turkije wordt uitgevoerd.

Wat zijn fineren?

Op maat gemaakte afdekkingen voor de voorvlakken van uw tanden worden dentaal fineer genoemd. Ze verdoezelen vlekken, spaanders, scheuren en andere visuele gebreken. Een van de meest populaire cosmetische tandheelkundeprocedures is het plaatsen van fineer. Afhankelijk van wat de patiënt specifiek wil bereiken, zijn er verschillende soorten fineer beschikbaar.

Doctor Bayar

zijn een behandeling waarbij dunne porseleinlagen van de gewenste kleur, maat en vorm op het oppervlak van tanden met esthetische defecten worden aangebracht. In tegenstelling tot kroonbehandeling, vereist deze methode niet noodzakelijkerwijs een uitgebreide voorbereiding van gezonde tanden.

Gewoonlijk wordt slechts een 0,3-0,5 mm dun oppervlak van het glazuur verwijderd om deze behandeling uit te voeren. Een speciale hechtstof wordt gebruikt om eerder voorbereide porseleinen veneers aan het oppervlak te bevestigen. Omdat ze erg dun zijn, laten ze licht er gedeeltelijk doordringen. Hierdoor zien tanden met fineer er natuurlijk uit, net als uw eigen tanden.

Deze fineren kunnen kleine visuele gebreken verbergen. Om de gewenste effecten te creëren, gebruikt uw tandarts een tandkleurige composiethars, dezelfde stof die wordt gebruikt voor tandheelkundige hechting.

No-prep fineren, zoals conventioneel porseleinen fineren, worden speciaal voor uw glimlach vervaardigd. In vergelijking met conventioneel fineer hoeft er echter minder glazuur te worden verwijderd. Het is cruciaal om te weten dat fineer zonder voorbereiding nog steeds wat glazuur nodig heeft om te worden verwijderd. Niet iedereen zou fineer zonder voorbereiding moeten krijgen. U kunt met uw tandarts overleggen of u in aanmerking komt.

Iedereen die geïnteresseerd is in het verbeteren van het uiterlijk van hun glimlach, kan fineer verkennen. Het is belangrijk om te onthouden dat fineren alleen mogelijk zijn als u geen ernstige gaatjes of tandvleesaandoeningen heeft. Zorg eerst voor eventuele ernstige mondgezondheidsproblemen voordat u naar esthetische procedures kijkt.

Sluiten van diastema’s of interdentale ruimtes, verlengen en opnieuw vormgeven van tanden,
Behandeling voor gebroken of afgebroken tanden
Patiënten die een hekel hebben aan de kleur van hun door antibiotica verkleurde tanden en een permanente witheid wensen
Porseleinen veneers kunnen worden gebruikt om enigszins scheve tanden te behandelen bij patiënten die niet van hun glimlach houden.

Afhankelijk van de staat van het gebit en het aantal fineren kan de duur van een bepaalde afspraak veranderen. Na het aanbrengen van de tandvleesbehandelingen van de patiënt, voltooien we de procedure voor het ontwerpen van een glimlach meestal in 2 tot 3 sessies.

Empress-porseleinlaminaten en Emax-fineer zijn dezelfde materialen; bij patiënten met minder natuurlijk tandweefsel, bij tanden met een grote hoeveelheid vulling of in een mond met veel opeenhoping, kan het glazuurweefsel echter niet in voldoende hoeveelheid overblijven voor het aanbrengen van porseleinlaminaatfineer; in deze en vergelijkbare gevallen wordt de restauratie uitgevoerd door ook de achterkant van de tanden te bedekken en wordt dit Emax volledig fineer genoemd.

Als u niet zeker bent van het resultaat voordat u met de behandeling begint, kunnen we ook DSD (digital smile design) leveren. In deze procedure maken we digitale afdrukken van uw mond en profielfoto’s, en vervolgens kunt u een tweedimensionaal model van het resultaat zien of nog meer zekerheid krijgen door een mock-upmodel van het verkregen tandmodel in uw mond te plaatsen en met behulp van enkele dagen totdat u er zeker van bent.

Op deze manier kunnen de arts en de patiënt een 3D-model gebruiken om wijzigingen aan te brengen en te beslissen hoe het uiteindelijke esthetische effect eruit moet zien.

Na het aanbrengen van het fineer moet u doorgaan met uw reguliere mond- en tandverzorging. In vrijwel alle gevallen is er geen verkleuring in de laminaten, en als die er wel is, is het oppervlakkig. Deze vlekken zijn gemakkelijk schoon te maken door tandartsen. Wij adviseren patiënten die een restauratie in hun mond hebben om hun tandvlees minimaal twee keer per dag te poetsen en aandacht te besteden aan de gezondheid van hun tandvlees.

Moderne porseleinen veneers worden steeds dunner, dus het snijden van tanden is niet langer nodig. Het is een eenvoudige, snelle en pijnloze procedure.

Ze laten licht door met een snelheid die erg lijkt op die van natuurlijke tanden, en tijdens het aanbrengen wordt de tandvoorbereiding tot een minimum beperkt, wat betekent dat de natuurlijke tand van de patiënt zo min mogelijk weefsel verliest. Dit beschermt het glazuur van de tanden, vermindert de postoperatieve gevoeligheid en maakt het voor patiënten gemakkelijker om aan hun nieuwe tanden te wennen.

In de praktijk hebben laminaten geen volledige levensduur en kunnen laminaten die voldoende compatibel zijn met mond- en tandweefsel 15 tot 20 jaar of zelfs langer worden gebruikt. Als tandprotheticus kan ik zeggen dat als uw tandarts u aanbeveelt, u kan porseleinen gelamineerde restauraties met vertrouwen laten maken en gebruiken. Afhankelijk van de verwachte levensduur van de tanden, gezondheid van het tandvlees en patiëntenzorg.

Doctor Bayar

Smile Design en implantologie

Behandelingen


Doctor Bayar

Behandelingen

Neem contact met ons op voor de service, behandeling en meer die u wilt ontvangen.

Bel ons

0552 474 16 86

E-mail Verzenden

[email protected]

Bezoek Ons!

Kızılay Mah. Meşrutiyet Caddesi No: 20/4 Çankaya/Ankara